2017. augusztus 12., szombat

Ossian: Lélekerő

Előadó:Ossian
Cím:Lélekerő
Ár:999ft
Megjelenés:2015
Tagok:
Paksi Endre-ének
Rubcsics Richard-gitár
Erdélyi Krisztián-basszusgitár
Kálozi Gergely-dob
Kiadó:Hammer Records
Csomagolás:Digipack
Műfaj:Heavy metal
Típus:Stúdió album
Dallista:
01.Hajt a szív
02.A barát
03.Ahányszor látlak
04.Egyszerűen
05.Lélekerő
06.Visszajövök
07.Hiába szép
08.Születésnap
09.Búcsú
10.Üzenet
11.Mind itt vagyunk
Borító: A borító nagyon letisztult.A fehér szín dominál. A borítón nem látható más, csak a logó és a cím.
Hajt a szív: Egy nagyon jó indító dal.Témája,hogy soha ne álljunk meg,mert mindig küzdeni kell. Ricsi nagyon jól megoldotta a gitár ügyet, hiszen egy szál gitár van a dalban, de mégis úgy hallatszik, mintha kettő lenne.
A barát: Szokásos kiváló Ossian hangzás,témája a barátok fontossága. Ez a dal simán lehetne a barátság himnusza is. Most őszintén ezt a dalt más nem is tudta volna jobban megírni, mint az Ossian.
Ahányszor látlak: A lemez egyik balladisztikus dala. Nagyon tetszik az akusztikus intro, majd a hirtelen bedurvulás, teljesen megadja a hangulatot.
Egyszerűen: Egy elég kemény tétel.Témája: az életet egyszerűen kell élni. Szövege szokásos Paksi szöveg, semmi hibát se találhatunk benne.
Lélekerő: A címadó nóta is keményre sikeredett.Témája a szerelem, a legnagyobb erőt a szerelmünktől kapjuk. Zeneileg nézve, egy keményebb tételt kapunk, viszont elég könnyen emészthető.
Visszajövök: Az Ahányszor látlak párja.Ugyanúgy lírai tétel.Témája egy visszajöveteli ígéret. Egy kicsit keményebbre sikerült mint az Ahányszor látlak, de jobban is illik a dalhoz a keményebb köntös.
Hiába szép: Egy újabb szerelmes szám,csak egy kicsit más megközelítésből,mivel a témája,hogy a szerelem csak úgy jön és nem lehet ellene tenni semmit. Egy lazább tétel, tuti közönség kedvenc.
Születésnap: Mi is lehetne jobb egy metalhead-nek minthogy a szülinapján egy ilyen nagyszerű dallal köszöntsék? Ezzel a gondolattal mindent elmondtam...
Búcsú: Egy újabb lírai tétel. Zeneileg valahol a másik két ballada között helyezkedik el. Nem olyan durva, mint a Visszajövök, de viszont nem olyan ,,lágy'' mint az Ahányszor látlak. A dal üzenete, hogy nem létezik búcsúzás, mert odaát újra. találkozunk
Üzenet: Egy erős,tökös instrumentális szám egyenesen Ricsi húrjaiból és Gergő dobjaiból. Ez az instrumentális zene szerintem már az Ossian védjegye lett.
Mind itt vagyunk: Egy tökéletes befejező nóta. Szerintem simán lehetne koncert lezáró dal is a Csendesen helyett. Pörgős, fülbemászó szám. Minden szempontból tökéletes.
Értékelés:10/10

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése