2019. szeptember 16., hétfő

Bakó Csaba és Kertész Tímea: Liliput Hollywood- A kendőzetlen igazság

Cím: Liliput Hollywood- A kendőzetlen igazság
Szerző: Bakó Csaba és Kertést Tímea
Kiadó: Tankcsapda Music KFT.
Kiadás éve: 2019
Oldalszám: 528
ISBN: 978-615-00-4835-2
   Nincs új a Nap alatt, szokták mondani, vagy ez a kijelentés mégsem lenne annyira igaz? Legalábbis a Tankcsapda házatáján nem az. Folyamatosan valami újjal jönnek elő a srácok, és állandóan új terveken törik a fejüket. Ez nem volt másként sem a 2019-es évben sem, ahol az ősszel megjelenő új, jubileumi nagylemez mellett egy könyvvel ajándékozták meg a rajongóikat. Egy olyan könyvvel, ami mögött rengetek munka, volt, hiszen mint mindenben, itt is valami újdonságot hoztak a srácok. Nem akartak egy sima biográfiát, hiszen olyan már jelent meg korábban, ezért egy pszichológust is bevontak  a munkálatokban, aki a könyv végére elég rendesen kielemzi a három rohadék rockcsempészt.
   A könyv több részből tevődik össze, minden fejezet két részből áll: az első részben a srácok külön-külön beszélnek a magánéletükről és egymásról, olyan őszintén, hogy egy páran már azt pedzegették, hogy biztos feloszlik a zenekar és azért teregetik ki a szennyest. Pont a barátaimmal beszéltünk erről, hogyha mi olyan módon kimondanánk egymásról a dolgokat, ahogy a 'Csapdás srácok is tették, igen sok sértődés lenne belőle. De hála az égnek kívülre az látszik, hogy ezek a dolgok nem szétszedték a zenekart, hanem megerősítették. A második részben pedig az  a beszélgetés olvasható, ami a pszihológusnál játszódott le. Öt fejezetből áll a könyv, Sidi, Lukács és Fejes sorrendben. Jó volt elolvasni a történetüket a srácoknak, hiszen így egy sokkal tisztább képet is kaptunk róluk és a Tankcsapdának nevezett gépezetről is.  A végén van egy Rockmafia ABC, ahova majdnem minden betűhöz fűztek valamit a srácok. A könyvet a pszihológus elemzései zárják.
   Általában arra panaszkodok könyvek esetében, hogy túl kevés képet mellékeltek bele, na ennél a könyvnél ilyen probléma nincs, rengeteg képet mellékeltek a srácok. A borító nagyon szolid, a tartalommal ellentétben, az a kendőzetlen igazság.
  Mindenféleképpen példakép értékűek a srácok, ők megmerték tenni azt, amit a mai világban már nagyon kevesen: kimondani a való igazat.
Kedvenc idézet: "Egyszerűen meg kell tanulni, hogy aki kurvának áll, azt tényleg megbasszák."
Értékelés: 10/10

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése