2019. június 29., szombat

Pataky Attila és Karizs Tamás: Edda Művek-Mi vagyunk a rock...

Cím: Edda Művek-Mi vagzunk a rock...
Szerző: Pataky Attila és Karizs Tamás
Kiadó: P.Management KFT.
Kiadás éve: 2016
Oldalszám: 401
ISBN: 978-963-12-6827-0
   Talán Magyarország minden idők legmegosztóbb zenekara az Edda Művek. Lehet őket szeretni vagy gyűlölni, de amit elértek azelőtt mindenképpen fejet kell hajtani. Megvallom őszintén, hogy én nagyon szeretem az Eddát,  hiába divat manapság utálni őket.
   A könyv inkább nevezhető egy Pataky Attila önéletrajznak, mint egy Edda Művek biográfiának. Az könyv nagy része egy hatalmas interjúból áll, ahol Attila adja meg a válaszokat a kérdezőnek. Majd egy másik fejezetben megszólalnak a többiek, mindenki elmeséli az életét, választ adnak a ''hogyan kezdtél el zenélni? '' kérdésre és még további hasonló kérdésre. Majd jön egy hosszabb rész, ahol egy pár igazi szaftos rock and roll story van leírva, ami Attilával megtörtént az évek során. A könyvben szó van Attila dáridós korszakáról és persze az Ufókról is. Akárhogy nézem (és olvasom) a könyvet, még mindig sokkal megfelelőbb lenne az a cím, hogy:,,Én vagyok  a rock...''. Persze Attila  neve egyenlő az Edda Művekkel, de ami sok az sok. Ettől függetlenül egy nagyon remek könyv lett, minden oldalt élvezettel olvastam.
   A borítót eltalálták, egyből odavonza a tekinteteket, viszont egy kicsit ötlettelennek is tartom. A 2015-ös A sólyom népe lemeznek is ez a borítója, a 40 év rock dvd-nek is ez a borítója, így hogy harmadjára is felhasználták egy kicsit unalmas lett.
   A könyv tele van remek képekkel, minden zenekartagról van gyermekkori, felnőttkori kép, minden amit csak el lehet képzelni. Itt viszont már érződik, hogy a zenekarról van szó és nem csak Attiláról. Minden esetre egy remek könyvet tettek le az asztalra a srácok. Nem tökéletes, de elég közel áll hozzá, hogy az legyen.
Kedvenc idézet: ˛˛ Az igazán gazdag ember az, aki a vagyonát nem aranyban, hanem barátai számában méri.''
Értékelés: 9/10

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése