2017. április 26., szerda

Ossian:Fényárban és félhomályban

Előadó: Ossian
Cím: Fényárban és félhomályban
Ár: 990ft
Megjelenés: 2016
Tagok:
Paksi Endre-ének
Rubcsics Richárd-gitár
Erdélyi Krisztián-basszusgitár
Kálozi Gergely-dob
Kiadó: Hammer Records
Csomagolás: Digipack
Műfaj: Heavy metal
Tipus: Stúdió  album
Dallista:
01.Fényárban és félhomályban (Maximális rock)
02.Nyitott könyv
03.A régi láng
04.Soha nem lehet
05.Életed legszebb napja
06.Mig együtt leszünk             
07.Lendületből
08.Istennél a kegyelem
09.Hajnalban
10.Átkozott szép gyötrelem
11.Álmod legyen
Borító: A borítón a bordó az úr.Nagyon letisztult,
a logón, a címen és a kereten kívül nincs is semmi.                                                                    Fényárban és félhomályban (Maximális rock): A lemez nyitódala, témája, hogy rock az ami örökké éltet. Az Ossianra jellemző pörgősség és energia van benne.
Nyitott könyv: Egy hegedű játékkal kezdődik, ami egy keltás hatást. Témája,hogy jó ha a személyiségünk olyan mint egy nyitott könyv.
A régi láng: A lemez egyik balladája.Témája, hogy az idő múlásával is tarthat a szerelem. Az Ossian mindig is híres volt a remek balladáiról. Talán ők a legjobbak ezen  a téren. Örülök neki, hogy egyre több ilyen gurul ki belőlük.
Soha nem lehet: A dalban az élet az utazáshoz van hasonlítva, egy olyan utazáshoz ahol nincs végállomás. A ballada után újra begyorsul  a dolog. Nagyon jó, hogy úgy tudják váltogatni a gyors és lassú dalokat, hogy azok passzoljanak egymással.
Életed legszebb napja: A dal arról szól, hogy úgy éljük az életet, hogy minden nap a legszebb nap legyen. Nagyon intenzív dal, Ricsi nagyon jó témákat talált ki hozzá.
Míg együtt leszünk: Egy tökéletes ballagós dal. Szövegileg talán az egyik legjobb darab a lemezen. Zeneileg pedig elég gyors, elég dallamos. Nagyon jó benne az a kis basszusgitár pötyögés.             
Lendületből: Ahogy a cím is mutatja, az életet lendületből kell élni. Emellett a cím a dal stílusát is leírja: lendületes.
Istennél a kegyelem: A dal arról szól, hogy a saját életünket kell élni és csak Istennél van kegyelem. A lemez legkeményebb dala. Mind szövegileg, mind dallamilag, mindenhogy.
Hajnalban: Egy instrumentális dal, melyet Győrfi András emlékére írtak.
Átkozott szép gyötrelem: Egy szerelmes dal, ahol azt említik, hogy milyen jó amikor szerelmes az ember.
Álmod legyen: A lemez másik balladája, arról szól, hogy az álmunkat meg kell valósítsuk.
Hangszerelésileg pedig az egyetlen akusztikus szám.  Ezek elmondhatjuk, hogy az Ossian 30 év után is képes nagyon jó lemezeket írni, ami nagyon nagy dolog a mai világban.
Értéklés:10/10

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése