2017. június 13., kedd

AWS: Kint a vízből

Előadó: AWS
Cím: Kint a vízből
Ár: 990ft
Megjelenés: 2016
Tagok:
Brucker Bence-gitár,basszusgitár
Veress Áron-dob
Siklósi Örs-ének
Kökényes Dániel-gitár
Kiadó: Edge Records
Csomagolás: Jewel case
Műfaj: Modern metal
Tipus: Stúdió album
Dallista:
01.Nem kértünk semmit
02.Újrajátszanám
03.Temetetlen halott
04.Hajnali járat
05.Igazságvizsgáló
06.Mindent a semmiért
07.Lelket vennék
08.Kén,higany,só
09.Mindenki idegen
10.Édes mint a só
11.Te is félsz
Borító: A borító egyszerű, egy ember latható rajta,pontosabban a víz által visszavert tükörképe.
Nem kértünk semmit: Egy lázadóhimnusz. Arról szól,hogy nekünk mindig más kell és soha nem leszünk birkák. A zenei alapon látszik, hogy nem egy kezdő zenekarról beszélünk. A gitárok élénkek, a dob hasít.
Újrajátszanám: Egy nagyon bulizós nóta. Valószínűleg nagy koncert kedvenc is. Egy kicsit enged az előző keménységéből, még szinte túl lágy is a lemez többi dala mellett. Szinte kíváncsivá teszi a hallgatót, vajon milyen lesz a lemez további része?
Temetetlen halott: A lemez legsötétebb dala. A témája azok az emberek akik mindig saját magukkal harcolnak. És ezzel meg is kaptuk a választ a nagy kérdésre ( milyen lesz a lemez további része?)...KEMÉNY. Feszes gitárok, vad dob és egy kis hörgés is van benne.
Hajnali járat: Egy pörgős dal. Témája valahol a monoton életünk leírása és az önpusztításunk között van. Bár egy fokkal lazább, mint az előző, ez akkor is így tökéletes. Tetszik az intróba lévő gitártéma.
Igazságvizsgáló: Ez a dal a mai magyar valóságot írja le. Valahogy nekem nem nagyon tetszik ez a dal. A második dallal simán elnyerhetik a leglazább dal díját a lemezen.
Mindent a semmiért: A dal témája,amikor már mindent ununk,és semmi se jó. Újra keménykedés. A srácoknak jól is áll ez a kemény zenei oldal. Örsben megvan az a hang ami ezt lehetővé teszi.
Lelket vennék: A dal arról szól,hogy  egy idő után viszont megfakul a lelkünk és eltűnnek az érzelmek,viszont szeretnénk őket visszanyerni. Lassan kezdünk hozzászokni a kemény- fél laza- laza dallistához. Egy gyengédebb dal, viszont benne van az odakellő spiritusz.
Kén,higany,só: A dal arról szól,hogy a legkisebb dolgok is számítanak, hiába nem látjuk őket. Egy egész jó bulizós dal lett. A csúcspontja, mikor bejön a hörgés. Az nagyon állati.
Mindenki idegen: A dal arról a klausztrofóbiáról szól,amely akkor tör az emberre amikor idegenek veszik körbe. A refrénbe lévő dallamok rohadt jók, gratulálok hozzájuk Örsnek.
Édes mint a só :Egy laza egyszálgitárós dal.A dal egy vallomás egy lánynak. Nagyon kellett így a lemez végére ez az akusztikus ballada. Feldobja a hangulatot az biztos.
Te is félsz: A dal témája,hogy mennyire gyorsan pusztítjuk a saját bolygónkat. Az első bemutatott dal a lemezről.
Értékelés:10/10

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése