2018. február 20., kedd

Mobilmánia: Vándorvér

Előadó: Mobilmánia
Cím: Vándorvér
Ár: 1999 ft
Megjelenés: 2017
Tagok: 
Kispál Balázs-gitár
Zeffer András-ének, billentyű
Gamsz Árpád- ének, gitár
Donászy Tibor- dob
Kékesi László- ének, basszusgitár
Nusser Ernő-gitár
Kiadó: Hammer Records
Csomagolás: Digipack
Típus: Stúdióalbum
Műfaj: Hard rock
Dallista: 
01.Megvagyunk még
02.Elveszett hajók
03.Segíts, hogy úgy legyen
                                                                                                                                                04.Rajtam csak szeretet győz
                                                                                      05.Engedd, hogy én is jöjjek
                                                                                      06.Szárnyad voltam
                                                                                      07.Ha éppen ez a dal volna
                                                                                      08.Ez a nap másként legyen
                                                                                      09.Ez még nem a pokol
                                                                                      10.Egy új szerelmes dal
                                                                                      11.Egy sose hallott dalban
                                                                                      12.Angyal vagy démon
                                                                                      13.Mindig lesz rock 'n' roll
                                                                                      14.Nincs szivárvány
Borító: A bortó nagyon egyszerű. A háttérben egy iránytű van, amin  a MM logó található. Nagyon tetszik az a fémes alap és nagyon illik hozzá ez a sárga.
Megvagyunk még: Ez aztán kezdés. Ami energia van a dal kezdő riffjébe simán ledönti az embert a talpáról. Már első hallásra szerelem volt ez a dal. A szöveget most is Horváth Attila írta, igazi mestermű. Nagyon kíváncsi voltam milyen is lesz ez Stula nélkül, de megnyugodhattam...remek. Külön dicséret jár a refrén dallamaiért. Remek munkát végzett Árpi.
Elveszett hajók: Egy kicsit lazább dal mint az előző. Akusztikus gitáros intrójával nagyon nagyot szól. Ráadásul olyan dallamvilággal rendelkezik amit a külföldi rockszakma is megirigyelhetne.
Segíts, hogy úgy legyen: A lemez első balladája. A mikrofon mögött Vikidál Gyulát köszönthetjük, aki már egybeforrt a Mobilmánia munkásságával. A dal nagyon gyönyörű, káprázatos zongora szólam van benne, ami nagyon megadja a hangulatát.
Rajtam csak szeretet győz: Újra bekeményítünk egy elég energikus dallal. Már elképzeltem, hogyan is ordítja majd a közönség Árpival, hogy : '' Rajtam csak a szeretet győz''. A Mobilmánia egy olyan zenekar aki belemeri vinni a dalaiba a sok pozitivitást és energiát ebbe a mocskos, rohanó világban.
Engedd, hogy én is jöjjek: A lemezre nem lehet mondani, hogy gyenge volna. Amit ebbe a dalban Zefi  produkált az valami elképesztő. A zenei alapok remekek, a dallamok a helyükön vannak.
Szárnyad voltam: Az egyik legjobb dal a lemezről. Az a gitár szóló az elején nagyon adja a dolgot. A refrént egyenesen imádom. Tele van energiával, de azért az erős érzelmek is érződnek benne. Árpi hangterjedelme mintha egy kicsit nagyobb lenne mint a Stuláé volt. Jót tett ez a vércsere a bandának.
Ha éppen ez a dal volna: A következő dal sem vesz vissza a tempóból. A dal nagyon illik Zefi hangjához. A témája is olyan zefis. A világ megtisztítása a sok rossztól és mocsoktól.
Ez a nap másként legyen: A mikrofon mögött a Bajnokot, a jó öreg Kékesi Lacit hallhatjuk. A dalnak van egy olyan régiesebb íze, amit Bajnok hangja még
jobban kiemel benne. Ez a dal közben olyan jó érzés fogja el az embert, hogy ezek az öreg fiúk még mindig szívből-lélekből tudják ezt csinálni. Gratula nekik!
Ez még nem a pokol: Egy cseppet komor nóta jön  a sorban, viszont az egyik legjobb is. Árpi nagyon jól beilleszkedett a csapatba. Ráadásul ez a dal olyan, mintha rászabták volna. Témája, hogy van az úgy,hogy a rosszból újabb rosszba csöppenünk.
Egy új szerelmes dal: Újabb ballada, megint Zefi által előadva. A zongora itt is nagyon  a helyén van. A Mobilmánia nagyon ért a jó érzelgős dalok írásához. A szövegét pedig nem lehet nem szeretni. Ez nagyon jól illik Zefihez, mivel ez a dal olyan, mintha az időt akarná kifejezni amit ő már megélt. Egy újabb dal az ő életében, de az élet megy tovább.
Egy sose hallott dalban: Egy lazább bulizósabb dal. Nagyon jó  a gitártéma, le a kalappal Nusser Ernő  előtt. Egy kicsit sajnáltam, hogy Kispál nem szerzett ehhez a lemezhez zenét, de nem lehet mindig mindent.
Angyal vagy démon: Egy gyors, pörgős dal. A zenei alapja is majd kidurran az energiától. A dal arról szól, hogy még mi sem tudhatjuk, hogy angyalok vagy démonok irányítása alatt vagyunk, és melyik énünk dominál jobban.
Mindig lesz rock 'n' roll: Számomra ez az egy dal úgy nem illik a koncepcióhoz. Lazának laza, bulizósnak bulizós, de nem tudom ez a dal még nem érett be nekem.
Nincs szivárvány: És a finálé. Nagyon remek, kissé keményebb alapokon fekvő ballada. Nagyon erős gitárszólókkal van megtámogatva, úgy  az intróban, mint a  dal végén. A hangulata elég melankolikus, de ez adja meg csak az ízét a dalnak. Ebben  a dalban hangzik el  a lemez címe is. Témája pedig, hogy az élet sokszor csak egy átverés. Van egy életcélunk amit követünk, de  a végén rájövünk, hogy az nincs is sehol és vége mindennek.
Értékelés: 10/10

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése