2018. szeptember 24., hétfő

Cadaveres: Within The 5th

Előadó: Cadaveres
Cím: Within The 5th
Műfaj: Koncertfilm
Ár: 1200ft
Csomagolás: Jewel case
 Őszintén szólva elég ritkán nézek koncertfilmeket (ez látszik a kocertfilmekről írt kritikáimnak a számán is), csak a legnagyobb kedvenceim koncertjéről készült felvételeket nézem meg. A Cadaveres zenekart a The Fifth House lemezük kapcsán ismertem meg, és mivel az nagyon megtetszett ezért a CD+DVD verziót szereztem be. A DVD nézését elég kicsi elvárásokkal kezdtem el, mivel még egy feltörekvő (bár profi) több lemezes zenekarról van szó.
  Ha a DVD anyagát nézzük, ilyen komplex DVD-t már rég láttam. Az első pont a koncertfelvétel. A srácok egy elég komoly, csak egy kicsit rövid koncerttel rukkoltak elő a közönségnek. Jók a  kamera állások, a legjobban az a gitárra szerelt kamerával rögzített anyagok tetszettek. A vágómunka is remekül sikerült, nincsenek hirtelen vágások és a közönséget is mutatják elég rendesen. A srácokon látszik a sokévi zenélésből adódó rutin. Zoli egy remek frontember, jól megtalálja a hangot a közönséggel. A programot tekintve, ahogy már mondtam egy kicsit rövid, de velős. Az intron kivűl 10 dalt játszottak el a fiúk. Az új lemezről eljátszották a legnagyobb slágereket (The mother of all tales, Blueshift, Law of motion) és ezek mellett a régi nagy kedvenceket. Van egy kis hiány érzetem, az új dalokból mint a Five Feeble Senses, a Push the Sun, vagy a Menedék, a régi dalokból pedig, mint  a Még egyszer. De meglehet érteni a srácokat, mert egy ilyen koncertet lenyomni nagy erőfeszítést igényel.
  A következő pont  egy rövid videó a stúdióból. Tetszett, hogy ilyen betekintést engedtek a munkálatokba a srácok, ez egy nagyon nagy plusz pont nekik.
  A következő menü pont egy elég hosszú, több mint fél órás interjú a srácokkal, amiből elég sok mindent megtudhatunk róluk, mint például, milyen zenei gyökerekkel rendelkeznek, hogy kerültek a zenekarba, melyik  a kedvenc Cadaveres számuk stb. Szerintem minden koncert DVD-nek tartalmaznia kéne ezeket a blokkokat, mert lenne rá igény, nem is kicsi.
Az utolsó pont az pedig 7db videoklip, ami sokkal növeli a DVD értékét, mivel így az összes klippet megkapjuk, ami a Fifth House lemezhez készült.
 A srácok egy olyan komplex DVD-t toltak elénk, hogy ezzel versenybe szállhatnak a legnagyobb zenekarok koncertfilmjeivel. Gratulálok a srácoknak, már nagyon várom  a következő anyagukat, de addig is dübörög a lemez és a film.
Értékelés: 10/10



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése