2019. február 25., hétfő

Rómeó Vérzik: A három...

Előadó: Rómeó Vérzik
Cím: A három...
Ár: 990ft
Megjelenés: 2013
Tagok: 
Kovács Koppány-ének, basszusgitár
Csíba 'Ríkó' Richárd-gitár
Szamaránszky 'Sancho' János-dob
Kiadó: Edge Records
Csomagolás: Jewel case
Műfaj: Hard rock
Típus: Nagylemez
Dallista:
01.Fényt a fejekbe!
02.Ne szólj
03.A három...
04.Kalózhajó
05.Milyen a te hited?
06.Amíg élünk
07.Éljem túl
08.Trójai faló
09.Jön egy új nap
10.Idegen népköztársaság
Borító: A lemez borítója nagyon egyszerűre lett véve, csak egy zenekari fotó. A negyedik tag kiválása után, ez valahogy érthető is, hogy ezt választották borítóként a  srácok, és talán még ez indokolja a fekete-fehér színválasztást is.
Fényt a fejekbe!: A lemez, egy viszonylag kemény dallal kezdődik és egy elég kényes témát is boncolgat. A dal arról szól, hogy rengetek az olyan ember aki Istennek hiszi magát és úgy is viselkedik. A riffek hasítanak, Koppány hozza a megszokott formáját, egy tökéletes energiabomba a dal.
Ne szólj: A dal intrója rohadt jóra sikeredett, az a gitárjáték az elején valami elképesztő. Sokkal lazább mint tematikailag, mint zeneileg ez a dal, mint az elődje. Ez egy ízig-vérig Rómeó Vérzik dal. A dalban lévő szóló valami isteni, ami a Ríkó keze munkáját dícséri, és egyáltalán nem hiányzik a másik gitár a lemezről.
A három...: Koppány basszusszólója az intróba nagyon pofásra sikeredett. Nem nagyon gondoltam volna, hogy egy ilyesmi jellegű zenei alapot hoznak össze a srácok. Számomra van egy kis lassított Motörhead íze a dalnak. A szövege jól sikeredett, egy új RV himnusz született meg ezzel a dallal. A refrénben minden benne van, ami a Rómeó Vérziket képviseli: Somorja, a 20 év együtt zenélés és persze a rock and roll.
Kalózhajó: Ez volt életem első Rómeó Vérzik száma amit hallottam és egyből meg is szerettem. Viszonylag egyszerű zenei alapokra épül egy bivalyerős gitárszólóval fűszerezve, viszont a szövege az maga a megtestesült művészet. A dal egy klippet is kapott, aminek egy nagyon megható és valóságos storyt választottak a srácok, érdemes megnézni.
Milyen a te hited?:  Visszatérünk a tipikus RV dalokhoz tartazó darabhoz. A szövege eléggé odamondogatós, de viszont a zenei alapja valami hihetetlenül energikus. Minden RV koncert kimaradhatatlan része kell legyen ez a dal.
Amíg élünk: Egy kicsit meglepő  a sok zúzás után ez a dal, hiszen nem olyan megszokott a zenekartól az e féle akusztikus szerelmes dalok. Ez volt az első Rómeó Vérzik dal, amit megtanultám gitározni is, mivel nagyon megfogott a dal. A másik dolog, amire odakell figyelni, az a zongora szólam, nagyon szépen összeolvad a gitár hangjával.
Éljem túl: Egy újabb bulis, 'rákandroll'-os dal jön a sorban. A témája, mint akármelyik másik rockdalé: a féketelen bulizás és a másnap. A zenei témák nincsenek túlkomplikálva, csak simán tökéletesek. 
Trójai faló: A lemez vége felé sem lassul a tempó, dübörögnek a dobok, hasít a gitár és ver a basszus. Az egyik kedvenc dalom a lemezről, főleg a refrén miatt. Nagyon dallamos, első hallás után dúdolgatós tipus, nem csak a refrén, hanem az egész dal. Az üzenete pedig egyszerű: 'tűnj el és hagyj békén!'. 
Jön egy új nap: A Kalózhajó mellett ez a másik tényleges kedvenc dalom  a lemeről. A szövege nagyon megérintett, mivel egy szeretett személy elvesztéséről szól. A srácok erre az alapra egy másik szöveget szántak, de amikor megtudták, hogy a régi sofőrük életét vesztette, újraírták, és az ő emlékének szentelték a dalt, ami egy nagyon kedves gesztus volt a részükről.
Idegen népköztársaság: Az utolsó dal a legpörgősebb és legbulisabb dal az egész lemezről. Nagyon jók a gitártémái, a dallamai hihetetlenül jók, így az ember első hallás után megszereti a dalt. 
Értékelés: 10/10

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése