2019. november 25., hétfő

Ossian: A reményhozó

Előadó: Ossian
Cím: A reményhozó
Ár: 999 Ft
Megjelenés: 2019
Tagok:
Paksi Endre-ének
Rubcsics Richárd-gitár
Erdélyi Krisztián-basszusgitár
Kálozi Gergely-dob
Kiadó: Hammer Records
Csomagolás: Digipack
Műfaj: Heavy metal
Típus: Nagylemez
Dallista: 
01.Ez jár nekem
02.Hangzavarban a harmóniát
03.Gyönyörű bolond
04.Megjártam mennyet és poklot
05.A reményhozó
                                                                                                                                                                                06.Örökké az leszel
                                                                                    07.Szembesítés
                                                                                    08.Ünnepeld velem
                                                                                    09.Lássam igazán
                                                                                    10.A szerelem könyve
                                                                                    11.Elán
                                                                                    12.Körforgás
                                                                                    13.Hatvanszor
Borító: Azt már megszokhattuk, hogy az Ossian mindig valami pofás borítóval áll elő, és ez most jelen esetben is így van. Egyszerre megvan benne a jelen, hiszen ott a drón, és megvan még benne a klasszikus Ossian design, hiszen ott a turul is.
   Az Ossian azon kevés zenekarok közé tartozik, akik az elmúlt években minden évben adott ki valami kiadványt. 2015-ben kiadtak egy nagylemezt, a Lélekerőt, majd egy évvel rá a Fényárban és félhomályban nagylemez, majd azon év nyarán még kijött a 30 év legszebb balladái válogatáslemez. 2017-ben újabb nagylemezzel jelentkezett a zenekar, Az igazi szabadság című nagylemezzel, amely elég vegyes fogadtatást kapott a hallgatóktól, majd egy évvel később egy újabb válogatáslemezzel jött elő a zenekar. Így lassan elérkezünk 2019-hez, amikor a zenekar kiadta a soron következő nagylemezét. 
   Rengetegen várták az új lemez megjelenését, hiszen mindenki kíváncsi volt, hogy folytatják az Igazi szabadság hangzásvilágát, vagy visszatérnek a régebbi, keményebb hangzásvilághoz. Hogy mi lett a végeredmény? Elég vegyes. Rengeteg zúzós tételt kapunk, viszont az Ossiantól megszokott módon a balladák terén is jól teljesítettek. A lemez első két dala a zúzósabb tételek közé tartozik, majd jön a lemez egyik legjobb balladája a Gyönyörű bolond, ahol a zenekart egy vonószenekar is kisegített, így gazdagabb és vastagabb hangzást értek el. Majd ugyanezen a sémán haladva újabb két keményebb dal következik a sorban, majd egy újabb ballada, az Örökké az leszel, ami egy kicsit közelebb áll hozzám, mint az előző. Ezután öt olyan tétel jön a sorban, ami akár a Lélekerő vagy a Fényárban és félhomályban albumon is szerepelhetett volna. Újra kaptunk egy instrumentális tételt, az Elánt. Őszintén szólva én egy kicsit hiányoltam az instrumentális tételt az előző lemezről, így nagyon megörültem, mikor a lemez hallgatva meghallottam a dalt. A dal érdekessége, hogy most nem a gitárra épül fel a dal, hanem a dobra. A lemezt még egy utolsó ballada zárja, amihez Paksi Endre egy nagyon intim dalszöveget írt. A lemezre még felkerült a 2018-ban megjelent Hatvanszor  című dal, amit Endre a hatvanadik születésnapjára írt.
   Mint sokan mások én várom, hogy mit hoz a jövő, mivel rukkol elő a zenekar. Én személy szerint a legjobban egy hivatalos koncertfelvételnek örülnék, méghozzá hanghordozó formában, habár egy koncertfelvételt adtak a Reményhozó „deluxe edition”-jéhez, de azért jobban örülnék egy különálló darabnak.
Értékelés: 10/10


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése