2020. szeptember 6., vasárnap

Dying Wish: Üvöltő sötét

Előadó: Dying Wish
Cím: Üvöltő sötét
Ár: 999 Ft
Megjelenés: 2019
Tagok:
Dömötör Balázs-ének
Ács Sándor-gitár
Papp Lajos-gitár
Papp Sándor-basszusgitár
Kocsis Krisztián-dob
Kiadó: Nail Records
Műfaj: Melodic Metal
Típus: Nagylemez
Dallista: 
01.Intro
02.Árnyékvilág
03.Pokolból a mennybe
04.Szilánkok 
                                                                                                                                                                                                                                                                            05.Üvöltő sötét
                                                                                    06.Szövetségben az éggel
                                                                                    07.Kettészakítom
                                                                                    08.Wishrumentál
                                                                                    09.Álarc
                                                                                    10.Outro
Borító: Tetszik a lemez borítója, valami ilyesmit képzeltem el én is az Üvöltő sötét cím hallatán. Jó a színhasználat, tetszik, hogy vörössel van írva a zenekar neve, mert így egy nagyon jó kontrasztot ad a sötét borítóval.
   A Dying Wish zenekar elég nagy múlttal rendelkezik, a melodic metal berkein belül, én viszont elég későn ismertem meg a zenekart. Egészen pontosan ez előző lemezük révén találkoztam a zenekarral, ami hosszú évek után ez első lemezük volt, méghozzá az első magyar nyelvű lemezük is egyben. Nálam nagyon betalált az a lemez, így izgatottan vártam a folytatást. Hála az égnek, most nem kellett olyan sokat várni erre a lemezre, mint az előzőre, de azért egy kicsit másabb is lett a végeredmény. 
   Sok ember esetében van az, amikor meghallgat egy lemezt, de első hallásra nem tetszik, vagy nem érzi annyira a potenciált abban a lemezben, majd csak sokkal később. Én is jártam már így sokszor, például a Judas Priest Firepower-je majdnem egy fél év után talált be. Ennél a lemeznél nem egészen így van, de hasonló a helyzet. A Tükörországnál egy dirket megszólalású lemezt kaptunk fülbemászó dallamokkal, már az első hallgatás után lehetet tudni a lemez erős és gyenge pontjait (aminek a száma szinte nulla volt). Ennél a lemeznél viszont más a helyzet. Egy sokkal indirektebb lemezt kapunk. A szövegek is sokkal elvontabbak, elgondolkodtatók, árnyaltabbak.  A lemeznek többszöri hallgatásra van szüksége, hogy felfogjuk a zene és a szövegek értelmét. A különbség itt és a Judas Priest lemeze között, hogy amíg azt a lemezt egy fél évre félretettem, addig ezt folyamatosan hallgatom, hiszen a zene minősége kiváló, annyira, hogy még az instrumentális tételt sem unom és viszem tovább, hanem azt is folyamatosan hallgatom. Csak kell az idő, hogy leülepedjen az amit hallok. Mint ahogy említettem van a lemezen egy instrumentális dal, amiben olyan vendéggitárosok játszanak, mint Superman Zsolti, aki az egyik kedvenc magyar gitárosom. Balázs továbbra is hozza a nagyon jó dallamokat, Maci pedig továbbra is tökéletesen egészíti ki Balázst a hörgéseivel. A lemeznek keretes szerkezete van, egy introval indít és egy outroval zárul, amelyek csak fokozzák a lemez hangulatát.       Bár ez a lemez nem lett olyan, mint az előző, nem is kell olyannak lennie. A pici hibák ellenére egy kiváló, szerethető dalcsokrot kaptunk a Dying Wish zenekartól, amit bármikor nagyon szívesen meghallgatok. 
Értékelés: 9/10

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése