2023. október 30., hétfő

Trivium: The Sin and the Sentence

Előadó: Trivium
Cím: The Sin and the Sentence
Megjelenés: 2017
Tagok:
Matt Heafy - ének, gitár
Corey Beaulieu - gitár
Paolo Gregoletto - gitár
Alex Bent - dob
Kiadó: Roadrunner
Műfaj: Metal
Típus: Nagylemez 
Dallista:
01.The Sin and the Sentence
02.Beyond Oblivion
03.Other Words
04.The Heart form Your Heart
05.Betrayer
06.The Wretchedness Inside
07.Endless Night
08.Sever the End
09.Beauty in the Sorrow
10.The Revanchist
11.Thrown Into the Fire
     A mai modern metal szcéna egyik jeles képviselője, a Trivium, a 2015 – ös Silence In The Snow című nagylemezével eléggé felzavarta az állóvizet, amikor is még dallamosabb irány felé vették a vonalat, semmi hörgés, semmi üvöltés. Ezt a rajongók sokasága igen rossz néven vette, hogy Matt bácsi felhagyott a hörgéssel, de nem sokat kellett várnia a köznépnek, hogy egy nagyszerű „klasszikus” Trivium albumot kapjanak. 
     A The Sin and The Sentence album rögtön a címadó dallal kezdődik, ami már egy vérbeli Trivium dal, hatalmas riffekkel, várva várt üvöltéssel és menő dallamokkal. Érződik, hogy Matt eljárt énektanárhoz, bár ezt inkább a Silence In The Snow lemezen mutatta meg, de azért az üvöltések mellett is megmutatta mit tud. A Beyond Oblivion thrashes alapjai nagyon betaláltak nálam, és a dallamok is egész jók, de ami a legjobban feldobja a dalt, az a csordavokál. Kevés dalnál szeretem, ha csordavokál van benne, de itt tökéletesen sikerült és szépen felvezeti a bivalyerős refrént. A Trivium tipikusan az a zenekar, amelyik mindegyik lemezét kiadhatná instrumentálisan is, mert annyira erős a zene és ez most is így van, imádom a riffeket, amiket a srácok összehoztak. A The Heart From Your Hate nyitóriffje talán az egyik legjobb a lemezen. Majd jön Matt hangja, nagyon erős verzéket talált ki ehhez a dalhoz, majd jön a refrén, ami teljes mértékben a Silences korszakot juttatta eszembe. Első hallásra kedvencem lett a dal, és nagyon szemezgetek vele, hogy megtanuljam gitározni is. A Betrayer egy kis pörgetéssel és hatalmas üvöltéssel indul. A lemez egyik legkeményebb daláról beszélünk, nem hiába ez a tálalás. A refrén elég dallamos lett, de simán el tudtam volna képzelni, hogy csak üvöltésből áll a refrén. A Beauty Sorrow elején lévő lágy zene és dallamok egy kicsit megleptek, de mikor hirtelen berobbant a dübörgő riff megnyugodtam, hogy nincs semmi leállás, a lemez dübörög tovább, mint a gyorsvonat. A lemezt záró Thrown Into The Fire veretes riffei szépen vezetik fel a véget, és ez meg is marad jó sokáig. Matt szétüvölti a dalt, de ez jót tesz neki, főleg, hogy közbeszúrtak néhány dallamos részt. Jelen esetben a refrént sem csinálták nagyon dallamosra, az üvöltésé maradt a főszerep, amivel nagyon elnyerték a tetszésem. 
     Bár a Silence In The Snow „nyugodtságát” is nagyon bírtam és nagyon szeretem azt a lemezt, de azért itt tért vissza igazán a Trivium íz, ez az, amitől a Trivium Trivium: hatalmas gitártémák, üvöltés és extra dallamos, fogós refrének. 
Értékelés: 10/10



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése