2023. november 15., szerda

Stealing Eden: Truth in Tragedy

Előadó: Stealing Eden
Cím: Truth in Tragedy
Megjelenés: 2011
Tagok:
David Ottoson - ének
Maximus Whyman - gitár
Monty Lang - dob
Műfaj: Rock
Típus: Nagylemez 
Dallista:
01.All I Need
02.Too Late
03.No One Else
04.Just A Memory
05.Thrown Away
06.Caling Out
07.Better Off
08.Never Give Up
09.Seed
                                                                                                                                                                                10.Where We Belong
                                                                                    11.Right In Front Of You
     Az Steling Eden zenekar 2008 – ban alakult, amikor is a Noise Therapy és Among The Betrayed legénysége összefogott és egy új zenekart hozott létre. A Stealing Eden nevet felvevő zenei társulat 2011 – ben jelentette meg debütlemezét, Truth In Tragedy címmel, amivel egy Spotifyos barangolásom során találkoztam a Thrown Away dal kapcsán, ami első hallásra nagyon megfogott és kíváncsivá tett a teljes lemezre. 
     A lemez az All I Need című dallal indít, ami egy kis zongorás – gitáros menettel indít, majd bejön az ének rögtön a refrénnel. Nekem egy kicsit Sixx: A.M. kópiának tűnik a dal, vagyis sokkal jobban hasonlít Sixxék dalaihoz, mint az kéne, főleg, ha a Life is Beautiful dalukat vesszük alapul. A Too Late már egy harapós, karcos riffel indít, ami igazán elnyerte a tetszésem, itt már jobban kiéreztem a zenekar saját hangját, mint az előző dalban, aminek örülök. A dallamok egészen egyben vannak, de azért érződik az első lemezes téma. A Just A Memory kezdő akusztikus hangszerelése igencsak el lett találva és ahogy bejönnek a vonósok az valami csoda. Az előző dalok kapcsán nem gondoltam volna, hogy ilyen jelzőket is fogok használni, de úgy tűnik összekapták magukat a srácok. A gitárszóló is tökre rendben van, szépen építkezik felfelé. A lemez fénypontja egyértelműen az a dal, amivel annak idején megismertem a zenekart, a Thrown Away. A gitárszekció nagyon erős lett ebben a dalban és az ének is hatalmas. Szerintem ebben van a legmagávalragadóbb refrén, amit a lemezen hallottam. Helyes döntés volt, hogy az anyag közepére pakolták, hiszen így szépen építkezik fel a lemez, akár egy hegy, egy csúcsponttal és két lejtővel. Habár a csúcson megfigyelhetünk egy kis platót, mert a Calling Out című dal is igencsak jól sikeredett. A Never Give Up egy kemény balladája a lemeznek, amiben megint nagyon előjött a Nikki Sixx vezette banda íze és stílusa, mintha csak James Michaelt hallanám a dalban énekelni. A Where We Belong egy dögös nyitóriffel indít, ami felkeltett bennem egy kis reményt, hogy így a végére megtáltosodik a banda. A Right In Front Of You nem rossz befejezése a lemeznek. A hallgató érzelmeivel játszik a dal, de úgy érzem, hogy békét hoz a hallgatása, mert egy nyugodt – a maga módján nyugodt -, meghitt dalról beszélünk. 
     Jobban belegondolva nem is olyan rossz ez a lemez. Bőven szenved gyermekbetegségektől, mint a legtöbb debültlemez, de úgy gondolom, jó alapot biztosít a zenekar további fejlődésének. 
Értékelés: 8/10


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése