2023. december 4., hétfő

Thousand Foot Krutch: The End Where We Begin

Előadó: Thousand Foot Krutch
Cím: The End Where We Begin
Megjelenés: 2012
Tagok:
Trevor McNevan - ének, gitár
Joel Bruyere - basszusgitár
Steve Augustine - dob
Kiadó: Magánkiadás
Műfaj: Rock
Típus: Nagylemez
Dallista:
01.The Introduction
02.We Are
03.Light Up the Sky
04.The End Is Where We Begin
05.Let the Sparks Fly
06.I Get Wicked
07.Be Somebody
08.This is the Warning
09.Courtesy Call
10.War of Change
11.Down
12.All I Need to Know
13.Fly On The Wall
14.So Far Gone
15.Outroduction
     A Thousand Foot Krutch mint már említettem, fiatalkorom egyik legmeghatározóbb zenekara volt, a Linkin Park mellett talán őket emelhetném ki, mint „úttérítőmet” a kemény zenék felé és innen már csak egy lépés volt az In Flames, Cadaveres, Behetmoth felé vezető út. A zenekar 2012 – ben adta ki a legsikeresebb nagylemezét, The End Where We Begin címmel, ami a csúcsra járatta a bandát. 
     A lemez kreatív módon a The Introduction című tétellel indít, ami elég fura lett, de ahogy lejár be is robban a We Are, ami az egyik legerősebb kezdés, amit a Thousand Foot Krutch produkált a lemezein. A refrén nagyon erősre sikeredett, amit egy jó alap támogat végig. A Light Up The Sky is ezen a vonalon mozog, viszonylag kemény alap és hatalmas dallamok. A címadó dal lassú indítása egy kicsit meglepő volt, de pillanatokon belül bejön a karcos riff és Trevor gyönyörű dallamai. Mikor jön a „like angels singing with million voices” sorok akkor Trevor hangja tényleg olyan, mint az angyaloké és persze ezután jön az igencsak kapós refrén. Az I Get Wicked helyenként hip – hopra hajazó világa már az első hallásra magával ragadott, mindig is nagyon bírtam a rap metalt, szóval ez nekem egy üde pont volt a lemezen. A Be Somebody az egyik legszebb dal, amit a zenekartól hallottam, már a szövege is nagyon jól sikerült, érdemes figyelmet fordítani rá. A Courtesy Call a lemez egyik legfelkapottabb dala, érthető okok miatt. A War Of Change is szerelem volt első hallásra, még a WWE rajongói koromra vezethető vissza a dolog, mikor a 2012 – es Over The Limit show egyik betétdalának választották. Remek gitártéma van a dalban, amit játszani is nagyon szeretek, de hallgatni még inkább. Az All I Need To Know egy laza, akusztikus gitáros nóta lett, amit leginkább tábortűz mellett tudnék elképzelni. A Fly On The Wall is egy érdekes tétel a lemezről, rengeteg energia van benne, és persze egy olyan zenei téma, amit muszáj volt megtanuljak gitározni. A So Far Gone az egyik legszebb szerelmes dal, amit valaha hallottam, Trevor hangja tökéletesen illik hozzá és a szöveg is gyönyörű, amit írt hozzá. A lemez keretbefoglalásának érdekébe, a srácok írtak egy fél perces Outroduction című tételt, ami levezeti az egész albumot. 
     Nem hiába ezzel a lemezzel tettek világszintű sikerre szert a srácok, gyenge pillanatot nem is tudnék kiemelni róla. Persze a soron következő lemezek is elég erősek lettek, de sajnos nem tudták felülmúlni a The End Where We Begin sikerét. 
Értékelés: 10/10







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése