2024. január 10., szerda

Steve Emm: First Strike

Előadó: Steve Emm
Cím: First Strike
Megjelenés: 2022
Kiadó: Steelheart Memories 
Műfaj: AOR
     Steve Emm első nagylemeze, a First Strike 2021 – ben látta meg a napvilágot. Az új Hard Rock/AOR stílusjegyeket viselő nagylemez egész jóra sikeredett, de nem tartogat rengeteg újdonságot, minden benne van, ami egy „megszokott” ilyen stílusú lemezen szerepelnie kell. 
     A lemez a Danger Line című nótával indít, ami elég lassan indul be, a verzéknél lehetett volna sokkal tökösebb dal, bátran ráléphettek volna a torzítópedálra, sokkal jobb eredményt értek volna el. A refrénnél már megtalálták az eddig elveszettnek hitt torzítópedált, de azért most sem vitték túlzásba az adagolását, hogy jusson a többi dalba is. A Night Runner már egy kicsit jobban hasít, a torzítópedál is meglett már, most már csak a gázpedált kéne megtalálják a srácok, egy kis életet kéne vinni a produkcióba, hogy erőteljesebb legyen az egész produkció. A No Surrender című tétel már valamivel keményebb dal, mint az előző kettő, el is nyerte hamar a tetszésem, és itt már a refrénre is azt tudom mondani, hogy na ez már valami. A lemez közepére körülbelül az On The Road című tételnél már elérkeztek arra a szintre amire számítottam, ott már megtalálta Steve Emm a hangját és a zenekar arculatát és egy olyan slágert dobtak össze, amire azt tudom mondani, hogy megállja a helyét. Szerencsére a Total Stranger is ezt a stílust viszi magával tovább, még így a lemez végére kezd beindulni a sztori. A Walking A Fine Line egy tök jó ballada lett, tetszett, hogy vonósokkal dobták fel a dalt és bátran használták a torzított gitárt a tiszta gitár mellé, így színessé téve a dalt. Csak jól írtam én az előbb, hogy így a végére beindul a történet és egy tűrhető lemez kerekedik ki belőle. A lemezt zárü Power Games viszonylag nyers, vad riffelése őszintén szólva meglepett, nem számítottam ilyenre, de ezt egy pozitív csalódásnak könyveltem el így a végére. 
     Őszintén szólva nem tudom mit mondjak összegzésképp a lemezről. Hol kerék, hol talp, hol erős, hol nagyon gyenge. Nem mondanám, hogy rossz, amit hallottam, de a jó az nem ilyen. De ezt mindenki döntse el magának, lehet valakinek majd elnyeri az ízlését. 
Értékelés: 6/10


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése